Bad & Gym
Huvudmeny
Hem
Lyssna

Simskola för barn

Att kunna simma ger trygghet för att kunna ha kul i vatten. Vi erbjuder simskola för såväl barn som vuxna.

Här får du information om vilken grupp som passar dig och ditt barn och vad man gör i de olika grupperna. Har du frågor är det bara att kontakta oss! Information om när du kan anmäla dig/ditt barn och när simskolan börjar finns här.

Doppingen

Från fyra år. Inga förkunskaper krävs. Vi förbereder barnet för simskola där barnet själv ska kunna ta till sig instruktioner från simläraren. Genom lek introduceras arm- och bentag. Vi arbetar mot att barnet ska klara sig utan en vuxen i vattnet. Målet är att uppnå vattenvana, det vill säga att utan flythjälp kunna hoppa från kanten och doppa huvudet.

När simläraren anser att barnet är motoriskt färdig och klarar ett bentag så är det okej att börja i krabban.

Krabban

Från fem år. Nybörjarsimskola. Inga förkunskaper krävs. Målet är att få god vattenvana, kunna arm- och bentag för bröstsim och ryggsim samt kunna ta Krabban blå.

Bläckfisken

Bläckfisken är till för barn med god vattenvana och som kan vara på djupare vatten och ta både arm- och bentag på mage och rygg med bara dyna eller korv. Här hoppar vi själva och tränar på att dyka från kanten.

Målet är att ta Krabban röd och Bläckfisken.

Grodan

För barn som har god vattenvana, kan simma fem meter på djupt vatten, vågar flyta på mage och rygg samt hoppa och dyka själv. Målet är att simma tio meter på djupt vatten.

Sälen

För dig som kan simma tio meter på mage och rygg samt kan dyka utan hjälp från kanten. Målet är att kunna simma 25 meter bröst- och ryggsim.

Delfinen

Vi simmar och tar olika simmärken. Här ska du kunna simma 50 meter bröstsim och 25 meter ryggsim. Du får slipa på tekniken, lära dig mer om livräddning och ta simmärken.

Senast uppdaterad

Navigera vidare

Synpunkt Vetlanda

Myresjö Simhall

Vetlandavägen 12

570 13 Myresjö

Telefon 0383-967 23

Vetlanda Badhus

Norra Esplanaden 18
574 34 Vetlanda
Telefon 0383-967 22