Bad & Gym
Huvudmeny
Hem
Lyssna

Simskola för barn

Att kunna simma ger trygghet för att kunna ha kul i vatten. Vi erbjuder simskola för såväl barn som vuxna.

Här får du information om vilken grupp som passar dig och ditt barn och vad man gör i de olika grupperna. Har du frågor är det bara att kontakta oss! Information om när du kan anmäla dig/ditt barn och när simskolan börjar finns här.

Doppingen

Från fyra år. Inga förkunskaper krävs. Vi förbereder barnet för simskola där barnet själv ska kunna ta till sig instruktioner från simläraren. Genom lek introduceras arm- och bentag. Vi arbetar mot att barnet ska klara sig utan en vuxen i vattnet. Målet är att uppnå vattenvana, det vill säga utan flythjälp kunna hoppa från kanten och doppa huvudet.

När simläraren anser att barnet klarar av motoriskt bentag och kan ligga på mage med platta, är det okej att börja i Krabban.

Krabban

Nybörjarsimskola. Inga förkunskaper krävs. Målet är att få god vattenvana, kunna arm- och bentag för bröstsim och ryggsim samt kunna ta Krabban blå.

Bläckfisken

För barn som har gått Krabban men behöver mer träning med koordination samt vattenvana. Målet är att kunna vara på djupt vatten och kunna simma arm- och bentag, både på mage och rygg, med bara dyna eller korv. Barnet ska hoppa själv och träna på att dyka från kanten. Målet är att ta krabban röd och kunna simma fem meter. 

Grodan

För dig som har god vattenvana, kan simma fem meter på djupt vatten, vågar flyta på mage och rygg samt hoppa och dyka själv. Målet är att simma tio meter på djupt vatten.

Sälen

För dig som kan simma tio meter på mage och rygg samt kan dyka utan hjälp från kanten. Målet är 25 meter bröstsim och ryggsim.

Mini Crawl

För att anmäla sig till mini crawl så vill vi att barnet kan vara under vattnet, glida som en torped med ansiktet ned i vattnet och flyta utan hjälpmedel. Här får barnen lära sig grunderna i crawl och ryggcrawl. Vi fokuserar på grundläggande övningar i simteknik som flytövningar, benspark och armtag. När barnet är redo övar vi även på sidoandning.

Delfinen

Vi simmar och tar olika simmärken. Vi lär oss livräddning, bad- och båtvett.

Senast uppdaterad 2018-11-16

Navigera vidare

Synpunkt Vetlanda

Myresjö Simhall

Vetlandavägen 12

570 13 Myresjö

Telefon 0383-967 23

Vetlanda Badhus

Norra Esplanaden 18
574 34 Vetlanda
Telefon 0383-967 22

Verksamheten drivs av
Vetlanda kommunlänk till annan webbplats
Telefon växel: 0383-971 00