Bad & Gym
Huvudmeny
Hem
Lyssna

Babysim

Babysim erbjuds i Vetlanda badhus och är en unik stund tillsammans med ditt barn där ni får upptäcka vattenglädje och trygghet i vatten. Under lekfulla vattenövningar med rörelser till sång utforskar ni tillsammans med ditt barn vattnets egenskaper och möjligheter att träna på vattenvana, balans och motorik.

Information om när du kan anmäla dig/ditt barn och när babysim börjar finns här.

I det varma vattnet kan barnet röra sig fritt och rörelserna i vattnet ger barnet en känsla av mjuk massage och medvetenhet om sin kropp.

I babysim får du vägledning i hur du på ett uppmuntrande och tryggt sätt kan introducera ditt barn till vattenvana, säkerhet och att självständigt ta sig i vattnet, upp till vattenytan, återvända till bassängkanten, gripa tag i och hålla sig kvar vid kanten. Trygghet, säkerhet, lekfullhet och glädje går som en röd tråd genom verksamheten.

När ditt barn har fyllt 3 månader, väger minst 4 kilo och har läkt navel kan ni börja på babysim. Våra kurser i babysim är uppdelade i olika steg, där varje kurs har tydliga mål och riktlinjer. Kurserna bygger på varandra och vi utvecklar övningarna i varje steg. Vi övar på att hålla andan, söka oss upp till ytan, hålla fast i kanten och flyta på rygg. Vi dyker och gör självräddningsövningar.

Du anmäler ditt barn efter ålder:

3-6 månader

Att få barnet att upptäcka vattenglädjen och både barn och förälder att känna sig trygga i vattnet. Föräldrar lär sig de grepp som ger barnet frihet, stimulans och rörelse i vattnet.

7-9 månader

Barnet lär sig att ta sig fram i vattnet med föräldrarnas hjälp. Vi använder barnens nyfikenhet till att prova nya övningar för att träna upp vattenvana, balans och motorik.

10-24 månader

Vi fortsätter att utveckla rörelser och övningar. Vattensäkerhet övas genom att barnet själv tar sig tillbaka till och greppar kanten för att ta sig upp.

Vi stimulerar barnets vilja att lära sig mer och bli mer självständig i vattnet.

Senast uppdaterad

Navigera vidare

Synpunkt Vetlanda

Myresjö Simhall

Vetlandavägen 12

570 13 Myresjö

Telefon 0383-967 23

Vetlanda Badhus

Norra Esplanaden 18
574 34 Vetlanda
Telefon 0383-967 22