Bad & Gym
Huvudmeny
Hem
Lyssna

Babysim

Babysim erbjuds i Vetlanda badhus och är en unik stund tillsammans med ditt barn. Under lekfulla vattenövningar med rörelser till sång utforskar du tillsammans med ditt barn vattnets egenskaper och möjligheter.

Information om när du kan anmäla dig/ditt barn och när babysim börjar finns här.

I det varma vattnet kan barnet röra sig fritt och rörelserna i vattnet ger barnet en känsla av mjuk massage och medvetenhet om sin kropp.

I babysim får du vägledning i hur du på ett uppmuntrande och tryggt sätt kan introducera ditt barn till vattenvana, säkerhet och att självständigt ta sig i vattnet, upp till vattenytan, återvända till bassängkanten, gripa tag i och hålla sig kvar vid kanten. Trygghet, säkerhet, lekfullhet och glädje går som en röd tråd genom verksamheten.

3-6 månader: Vi får barnet att upptäcka vattenglädjen och både barn och förälder att känna sig trygga i vattnet. Föräldrarna lär sig de grepp som ger barnet frihet, stimulans och rörelse i vattnet.

7-9 månader: Barnen lär sig ta sig fram i vattnet med förälderns hjälp. Vi använder barnens nyfikenhet till att prova nya övningar för att träna upp vattenvana, balans och motorik.

10-24 månader: Vi fortsätter att utveckla rörelser och övningar. Vattensäkerheten övas genom att barnet själv tar sig tillbaka till och greppar kanten för att ta sig upp. Vi stimulerar barnets vilja att lära sig mer och bli mer självständiga i vattnet.

Tider för babysim vecka 3-13

Senast uppdaterad

Navigera vidare

Synpunkt Vetlanda

Myresjö Simhall

Vetlandavägen 12

570 13 Myresjö

Telefon 0383-967 23

Vetlanda Badhus

Norra Esplanaden 18
574 34 Vetlanda
Telefon 0383-967 22